dimarts, 23 d’agost del 2011

L'enterrament de la Cooperació Catalana pel Desenvolupament

Amb l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per la segona meitat de 2011 el nou Tripartit (Convergència, Unió i el PP) ha incomplert per una banda l'Estatut i, per l'altra, la llei de Cooperació, tal com diu el Gustavo Duch avui a El periodico .
És un fet que el nou tripartit considera la solidaritat i la cooperació al desenvolupament una qüestió no només secundària sino terciària, si no fos axí no haurien col·locat el senyor Carles Llorens al capdavant de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)

Carles Llorens no només té l'encàrrec de carregar-se la solidaritat internacional catalana i, especialment, el teixit associatiu que li dóna suport. A més, no té vergonya i quan ha de comparèixer al parlament no sap què contestar quan li pregunten com pot ser que reduint el pressupost de cooperació hagi apujat el sou dels seus col·laboradors més immediats, com explica El Pais. També ho explicava en Fidel, a El Periodico, i Joan Serra a l'Ara.
A sobre, Llorens en sap tan poc de cooperació i solidaritat que pretén que les empreses catalanes (?) facin aportacions a l'ACCD. Només li falta dir que, aprofitant la relació de Piqué i la Shakira, l'ACCD doni una subvenció a la Fundació "Pies Descalzos", que és la fundació de la cantant colombiana.
Han rebaixat el pressupost de cooperació en més d'un 50% (molt més que a qualsevol altre sector), passant de 49 milions a 22. Sembla molt però no arriba ni al 0.015% del PIB català.
Es pot dir que els 27 milions de diferència fan falta aquí, a casa nostra, però tots sabem que el nou tripartit no els destinarà a atendre els més desafavorits sinó a altres coses, com pagar lloguers de locals que eren de tothom però que s'hauran malvenut a no se sap a qui en la Desamortització d'en Mas. En el fons 27 milions tampoc donarien per gaire a casa nostra, i en canvi, donarien per molt als països del Sud.
Es tracta d'una qüestió ideològica, les ONG fa més de 10 anys que vénen avisant del que passava a Amèrica Llatina i Àfrica quan els mercats (els Fons Monetari, el sector financer, etc) prenien el poder i ara ens passa aquí, a nosaltres, i els neoliberals no poden permetre que incordiem durant la seva marxa triomfal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada