dimarts, 26 de juny del 2012

#MasNoPaga

L'any passat vam enterrar la Política Pública de Cooperació de la Generalitat de Catalunya. Avui ens trobem que aquest enterrament s'està portant molt malament, sobretot per part del màxim responsable polític de "la cosa", el senyor Carles Llorenç.
Enlloc de reconeixer la seva voluntat política, aquest senyor s'ha mantingut com si no passes res, i ha seguit convocant concursos públics per atorgar subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament mentre no pagava les subvencions atorgades anteriorment (tampoc les que ell mateix va signar durant l'any 2011).
A més, des de finals del 2011, quan la situació ja es començava a sospitar, va seguir mantenint que es pagarien les subvencions durant aquest any, 2012. 
Això ha portat a moltes ONG a executar els projectes atorgats amb recursos propis, considerant que, si no ho feien, podien perdre la subvenció. 
Quan el President Mas va anunciar la 3a onada de retallades (incloent la congelació de les subvencions), es va destapar el pastís.
Per tot això, només podem reclamar a la ACCD que mantingui els seus compromisos i al President Mas, màxim responsable de la Cooperació Pública Catalana, que pagui els seus deutes i que prengui decisions polítiques sobre a qui posa al davant de "la cosa".
També podeu veure una Carta Oberta al President Mas a la web de la Federació Catalana de ONG pel Desenvolupament i uns quants videos de perquè és important mantenir els compromisos adquirits amb les persones més vulnerables.
Vos en poso un video de Medicus Mundi com a exemple:


medicusmundi Catalunya - Laboratori producció medicaments als campaments sahrauís from FCONGD on Vimeo.
Per acabar-ho d'arrodonir resulta que la Generalitat s'ha compromés a pagar 23 milions d'euros a Microsoft per programari i llicències.
A les ONG "només" en deu una mica més de 10 milions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada