dimarts, 27 de març del 2012

La por no ens farà sortir de la crisi

Em sembla que tothom sap com està el pati polític, econòmic i social que tenim al nostre voltant. Per això mateix és important no perdre de vista que hi ha un corrent de pensament molt estès: Val més conservar el que tenim que intentar recuperar el que hem perdut.
És un pensament provocat per la por, per la incertesa d'un futur que s'intueix pitjor que el present.
Però a banda d'aquest sentiment/pensament que podem considerar fins i tot natural, també hi ha una altra classe de por més terrenal provocada per aquelles persones de l'estat espanyol que més creuen en la lluita de classes, els empresaris.
És així, els empresaris són el col·lectiu que més s'esforça en portar a terme la lluita de classes i prova d'això son un parell d'informacions interessants:
Primer, un article que es fa ressò del Piquet Empresarial a diferents grans empreses. És ben curiós doncs sembla que l'empresari de supermercats de València no té tanta Responsabilitat Social com tots els mitjans de comunicació ens volen fer creure. La informació surt d'una web (29 de març sense por) que es dedica a recopilar en un llistat les pràctiques de coacció per impedir el Dret de Vaga desenvolupades en els llocs de treball pels empresaris.
Segon, la UGT ha denunciat a 200 empreses de Catalunya per coacció contra el Dret de Vaga (ho podeu veure aquí i aquí). Es veu que la tradicionalment paternalista burgesia catalana tampoc s'està per punyetes.
Fa un temps vaig escriure aquí mateix que amb aquesta crisi comprovaríem si els Drets Socials i Laborals que teníem fins ara ens els havíem guanyat o no. Dijous 29 de març hi ha convocada una vaga general i serà una bona mostra per veure si la por a perdre el que ens queda ens paralitza o si, per contra, som capaços, com a societat, de donar una resposta a l'alçada dels atacs que han patit els nostres Drets Socials i Laborals. 
Potser amb la Vaga General no aconseguirem res, no recuperarem res i, encara menys, tampoc es crearà ocupació. Però si no responem als atacs que hem patit fins ara, la propera onada d'atacs (que vindrà) serà molt pitjor que aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada