dimarts, 8 de novembre del 2011

CiU paga els favors

Fa uns dos anys, a El Salvador, es va destapar el primer cas de corrupció del govern de Mauricio Funes i l’FMLN. El president havia decidit contractar tota la publicitat institucional del govern a l'empresa de comunicació que va portar la seva campanya electoral. Li va contractar d’una sola vegada 10 milions de dòlars. Al cap d’uns dies de fer-se públic l’afer, el govern va anul•lar l’adjudicació.
Fa un parell de dies, mentre estava buscant feina, estava mirant a la plataforma de contractació pública de la Generalitat de Catalunya quines empreses d’obra civil havien aconseguit adjudicacions d'obres o serveis, així com a mínim, quan els hi enviï un CV m’asseguro que encara no han plegat.
Xafardejant vaig trobar una cosa ben curiosa: un contracte del Departament de Presidència anomenat Serveis per a la realització d'inserció de càpsules i micro-espais divulgatius de contingut informatiu d'interès general per a la ciutadania a 8TV, RAC1 i RAC105 per valor de 1.999.828,60 euros (IVA inclòs) contractat a Publipress Media SLU, l’empresa del Grup Godó, evidentment, a qui se li ha de contractar la publicitat.
No hi ha cap altre contracte o adjudicació a cap altre grup mediàtic ni mitjà de comunicació, no hi ha cap altra campanya d’espais divulgatius, res de res.
Mirant la televisió de Godó he vist uns microespais que s’anomenen “Saps Què?” parlant de conduir amb precaució en moto i de ser solidaris en temps de crisi, pagats per la Generalitat de Catalunya, suposo que deuen ser aquests. Em semblen molt bé els espais, però m’estranya que no sigui una campanya en tot l’arc mediàtic de Catalunya ni tan sols per tots el grups en català ni tampoc a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Suposo que el Tripartit també devia fer campanyes institucionals (recordeu el SOM-HI!) però em sembla que se’n guardava prou de fer-ho amb tots els mitjans de comunicació.
2 milions suposen gairebé un 7% de la facturació total del Grup Godó el 2010 (uns 29 milions d’€), amb un sol contracte. No està gens malament, no?.
Si això ho lliguem amb una notícia de Singular Digital veiem clarament quina mena de favors està pagant Artur Mas.
En un país normal algú hauria aixecat la llebre o hauria fet enrenou, en aquest país han passat 3 setmanes des de la formalització del contracte i ningú ha dit res.
Catalunya s’assembla cada vegada més a una República Bananera amb la inestimable ajuda de Convergència i Unió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada