divendres, 10 de juny del 2011

Què se n'ha fet del moviment 10 de juliol

Aquests dies després de les eleccions municipals s'ha sabut que a Catalunya, CiU pactarà els pressupostos de la Generalitat amb el Partit Popular, segurament també pactarà el govern de la Diputació de Barcelona i uns quants ajutaments importants, després d'haver pactat la llei que suprimia parcialment l'impost de successions. A banda, el PP ha pujat en vots a tot Catalunya.
Jo, que intento tenir memòria, he estat recordant com durant tota la legislatura passada el tema de la sentència de l'Estatut de Catalunya (després de la querella interposada pel mateix PP) va ser el tema més calent i de llarg el més viu de tots el temes. També he recordat la manifestació del 10 de Juliol on el President Montilla va ser escridassat mentre Artur Mas en sortia relativament indemne. El mateix Artur Mas, que va rebaixar l'Estatut aprovat al Parlament en una reunió amb en Zapatero amb la condició que li traiessin el Maragall del mig (sabia perfectament que contra en Maragall mai guanyaria les eleccions).
Doncs això, que estava pensant en aquestes coses i m'he trobat un article en un blog que m'ha ajudat a entendre-ho millor tot plegat; es diu "¿Qué se hizo de la Dignidad de Catalunya?". L'article està escrit per un castellà de Zamora, però no penseu pas que és nacionalista espanyol. Ell diu que és cínic i a mi em sembla que és bastant lúcid.
Bé, ja fa temps que penso que el principal error del Tripartit va ser modificar l'Estatut a la seva primera legislatura. Sempre recordaré el debat del parlament entre Maragall i Mas, aquí el podeu veure resumit.


Mireu el vídeo, llegiu l'article i reflexionem-hi una mica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada