dijous, 5 d’agost del 2010

Com especular amb un Dret Humà

La setmana passada l'Assemblea General de la Nacions Unides va aprovar una resolució, proposada per Bolívia, on es ratifica el Dret Humà a l'Aigua Potable i al Sanejament.
En el grup de països que secundaven la proposta hi havia El Salvador. La realitat aquí emperò és ben diferent. Aquí teniu un audiovisual (només son 27 minuts de res) on s'explica de manera bastant planera allò que ja vaig intentar explicar en aquest bloc fa uns mesos. Com es pot especular amb l'aigua (i el territori) quan hi ha comunitats que no tenen accés a aquest Dret Humà.

Fihidro from Ingenieria Sin Fronteras on Vimeo.

Aquest reportatge del programa Miradas UCA (un programa de la branca de comunicació de la universitat dels jesuïtes) va ser transmès a nivell nacional el mes d'abril però fins ara no havia pogut penjar-lo al web. Ja direu a veure que us sembla.

2 comentaris:

  1. ei de quin any és el reportatge? em pensava que amb la pujada al govern de les esquerres, això aniria canviant...no entenc com el govern no posa més condicions a les empreses privades. Si volen fer promocions privades que ajudin a canalitzar l’aigua a la zona i que les comunitats també en surtin beneficiades.

    ResponElimina
  2. Hola Montse, el reportatge és d'aquest any 2010. El problema del FIHIDRO és que els documents contractuals son previs a la pujada del govern d'esquerres i ara no saben com sortir-se'n.

    ResponElimina