dimarts, 22 de setembre del 2009

100 dies de "Cambio"

La veritat és que sembla que fos ahir però ja fa més de 100 dies que Mauricio Funes va assumir la presidència de El Salvador. Al complir-se els 100 dies es van veure i sentir multitud d'articles i anàlisis sobre què ha canviat i què no, les coses que s'han fet i com això ens pot ajudar a definir millor cap a on anirà avançant aquest govern (si és que avança).
De tota manera, en la meva opinió, no es poden fer gaires elucubracions només fixant-se en aquests primers 3 mesos i escaig. Sembla que han passat més temps intentant assabentar-se de com està la situació i mirant si els altres els van deixar algun dòlar per aprofitar o van tenir la barra de gastar-s'ho tot abans del primer de juny. De fet tothom esperava que farien neteja de gent incrustada als ministeris, i, de moment, no ho sembla. Segurament perquè no tenen quartos ni per poder pagar les indemnitzacions d'acomiadament.
El govern de Funes intenta fer veure que ha fet moltes coses però a la mínima que rasques una mica, els mateixos nous funcionaris et diuen que no han pogut.
Una de les poques coses que s'ha tirat endavant ha estat el "Consejo Economico y Social" (CES), un òrgan consultiu on estan representats els sindicats, els moviments socials, les universitats i l'empresa privada (24 vots per l'empresa privada, 24 per moviments socials i sindicats mentre que els 10 representants acadèmics no tenen dret a vot). Es va fer la presentació del CES el 3 de setembre però sembla que encara no han fet ni la primera reunió oficial.
El millor que podría resumir la situació d'aquests 100 dies és un article que parafrasejant el Sabina es titula "100 días y 7300 noches". La pesada ombra de 20 anys de govern d'ARENA és molt llarga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada