dimarts, 10 de novembre del 2009

Gestionant la desgràcia

Doncs això, que ara mateix toca gestionar la desgràcia. Ahir varem fer reunió de totes les ong espanyoles que treballem al país i es va un primer anàlisi de la situació. Estem intentant coordinar-nos amb els organismes de l'estat (Protecció Civil, Creu Roja, Ajuntaments) per poder esbrinar la totalitat de albergs amb gent desallotjada. Alhora esbrinar si estan comptabilitzats tots els que nosaltres sabíem i si estan cobertes les necessitats de la gent, bàsicament menjar, aigua, roba, higiene personal, medicaments bàsics i llet per a nadons.
Avui, amb la informació recopilada veurem si quadren les necessitats que ens donen els responsables de cada alberg amb els recursos que s'hi destinaran des d'instàncies de l'estat i si hi ha necessitats que no estiguin cobertes.
A la vegada s'ha d'anar pensant en la reconstrucció i la post-emergencia, la reubicació de la gent en zones segures, la reconstrucció d'habitatges i infraestructures (aigua potable, sanejament, viaries, escoles, centres de salut, etc). Un altre tema preocupant ha estat la pèrdua de collites que tindrà conseqüències en els propers mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada