dissabte, 21 de març del 2009

Reaccions al canvi

Ja ha passat gairebé una setmana de les eleccions del canvi. Durant aquests dies ha estat divertit i interessant veure algunes reaccions. Però n'hi han hagut altres que no són gens divertides d'explicar, comencem per aquestes:

A la zona de Cabañas, un dels departaments més rurals i on ARENA manté la major part dels municipis, la reacció de la població més pobra i amb menys possibilitats d'accedir a fonts d'informació independents ha estat una reacció de por. Sabem de casos de comunitats on la mateixa nit de les eleccions alguns pares de família van reunir els seus fills per dir-los que aquella mateixa nit començava la guerra. També coneixem casos de camperols que estan malvenent les seves collites convençuts que els "guerrillers" els les prendran. Aquest fet l'estan aprofitant alguns miserables que estan fent els seu agost al mes de març.
Aquest és el resultat d'anys i anys de campanyes de por, llegendes urbanes sobre guerrillers "comeniños" i moltes altres estratègies del partit ARENA per tal d'asegurar-se el vot de la gent més humil.

Per altra banda, ha estat molt divertit observar com de la nit al dia (concretament de diumenge a dilluns) alguns mitjans de comunicació (La Prensa Gráfica i, especialment, El Diablo de Hoy, ups perdó, El Diario de Hoy) han canviat la seva línia editorial com si regiressin un mitjó. Ens va ser molt difícil trobar al Diario de Hoy l'editorial de dilluns passat, era molt i molt petit, i no l'escrivia el propietari i director Enrique Altamirano, sinó el seu fill Fabricio. Li devia ser impossible fer un article moderat després d'anys i anys traient la bilis a les portades, amb un estil que deixaria en ridícul el mateix Pedro J.
A casa teniem l'esperança que li hagués agafat un cobriment de cor, però sembla que no. A més a ARENA estan buscant un cistell prou gros per posar tots els caps que rodaran.
Si voleu conèixer altres noms de gent que s'està donant cops de cap a la paret podeu consultar aquest article de Contrapunto.
A més també s'ha de dir que no hi ha cap ministre en funcions que surti als mitjans de comunicació, deuen tenir molta feina a casa seva cremant i destruint papers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada